efter regnet

Nikon D800 & Nikon 50mm 1.8D Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1

 

Jag är långledig nu och det är så himla skönt. Tyvärr tyckte vädret att här minsann ska smakas på regn. Satt inne och ugglade hela dagen igår då det var mulet och grått ute. Men fram mot kvällen hade jag så mycket myror i benen att jag åkte ut i skogen ändå. Precis när jag parkerade bilen öppnade sig himlen och liksom kräktes ett hav med regn. Men det var bara en sådan typisk sommarskur som kom så jag satt i bilen och väntade ut det. Var rätt mysigt att sitta där mitt i skogen i bilen och höra regnet smattra.

Eftersom att det var mulet och ett rätt mediokert ljus ute tänkte jag att jag tar bara mitt 50mm objektiv och lämnar resten i bilen, kommer ändå inte vilja använda något annat. Sedan började jag knata, gick ganska långt efter en mysig skogsväg och självklart hittade jag fina vattendroppar på en liten kvist med löv som hade så fina färger. Tänkte "fuck, jag skulle ha tagit med macrot." Så det var bara att vända för att hämta rätt objektiv och sedan knata tillbaka. Haha. Så typiskt mig. Men jag fick en dos motion iaf. Sedan när jag kom fram, igen och med rätt objektiv, var ljuset sådär perfekt mjukt så jag är glad att jag gick tillbaka. 
Tyvärr lyckades dock tiotusen mygg sniffa sig fram till mig och efter att ha förvandlats till ett enda stort myggbett kände jag spontant att en sådan där myggnätshatt nog inte är helt dumt ändå. Blev inte så många bilder eftersom myggsvärmen förskte äta mig levande. Så det slutade med att jag för mitt liv sprang tillbaka till bilen med en svart vägg av myggor i släptåg.   

Får se om jag släpar mig ut i dag också. Är sugen på att fotografera i skogen, en sådan där riktigt mysig mossig urskog. Haha, vet dock inte vart jag ska hitta en sådan. Får nog åka ut på en liten upptäcksfärd. 

Hörs hej! :D 

Sara

Wow vilka fina bilder du tar! :)

Svar: Åh tack, vad glad jag blir! :D
Catarina Nygren

Amanda Jona [FOTOGRAF]

Åh vad härligt med långledigt! Mindrre härligt med alla myggbett dock ;)

Svar: Haha, ja varenda år liksom romantiserar jag kring sommaren och alla myggor och insekter kommer som en käftsmäll varenda år. Men det är ju sånt som hör till sommaren! :D
Catarina Nygren

Katta

Så vackra bilder!

Svar: Tack :D
Catarina Nygren

Mikaela

Vilka underbara bilder :D

Svar: Åh tack fina! :D
Catarina Nygren

Hanna

Det är så mysigt att ha en foto runda i skogen! :)

Svar: Ja verkligen! :D
Catarina Nygren

Hanna

Hej! Fantastiska bilder du tar! Jag blir superinspirerad av att se dem. Jag har en fråga! När du exporterar dina bilder från ditt bildbehandlingsprogram (jag har Lightroom) vilka inställningar gör du då? För dina bilder blir ju skarpa även när du lägger upp dem här. Mina blir superbrusiga och fula fast de egentligen inte är det. :( Vad gör jag för fel?

Svar: Hej och tack snälla för de fina orden, blev helt glad! :D Jag fotograferar i raw och redigerar mina bilder i Photoshop RAW sedan öppnar jag upp dem i photoshop. Jag har faktiskt aldrig använt Lightroom så har dålig koll på det. Men jag kommer ihåg att jag hade samma problem förut. Då började jag spara ut mina bilder i "save for web" (png). Då märkte jag stor skillnad :) Så testa spara för webben! :D Hoppas du får till det, så tråkigt när bilderna tappar kvalitet!
Catarina Nygren

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress