Sunday Challenge #4
Klicka in för att se de andras bidrag (: AmandaAnnika & Beatrice

"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp var sitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling." 
 
Tema: Vatten
Bilden är fotad: Lördag 20 jun 2015 - 19:34
Inställningar:
Bländaref/5.6 | Slutartid1/250  | ISO - 400

Tanken bakom: 
Den här gången var det min tur att välja tema och det inte var inte helt lätt. Men eftersom att denna sommar, i alla fall hemma på min gata i staden, hittills mest har varit blöt och skitkall föll temat på; Vatten. Trodde att de skulle bli lätt att fotografera då det faktiskt är blött ute mest hela tiden. Men de regniga dagarna har inte varit speciellt tilltalande att fotografera. Tänkte fota vattendroppar men känner att gör det jämt annars ändå så jag ville ha något annat. Fotograferade i Älvkarleby, där det rinner fina små vattenfall och så älven. Men jag blev inte alls nöjd med de bilderna. Men på vägen hem drog en riktigt tät dimma fram (var soligt ena stunden och nästa sekund såg det ut som på bilden) Tyckte att det var så fint och stämmningsfullt, men tyvärr lyckades jag nog inte riktigt fånga det magiska på bilden men jag blev rätt nöjd ändå.
Efter ett tag syntes inte det lilla skjulet alls för dimman var så tjock.  

Bildbehandling: 
Raw - Vitbalans (gjort dimman vit, som från början såg rätt blå ut), lagt på lite skärpa. 
Photoshop: Ökat kontrasten för att få fram träden lite mer bakom dimman. En ljuskurva + en färgkurva för att få träden mer grön än blå. 

(Länkar till de andras bidrag hittar ni högst upp i inlägget, har kommit underfund med att det enbart är texten som ligger framför länkarna som också blir en länk, till kommentarfältet av någon anledning. Men en ny design är på väg!) 
Tre fluffiga i kvällssolen.
Jag lever, jag andas, jag har sommarlov. Det har varit rätt dött här, lite som att en flock malar fladdrar upp i ett moln av damm när en besöker sidan. Men jag har under dessa veckor sedan skolan slutade bara njutit av det fina med att göra ingenting. Återhämtning. Sakta men säkert börjar jag känna mig hel igen och börjar känna lusten till allt det här jag egentligen älskar men som inte riktigt orkats med.

Sitter just nu och planerar en helt ny design här inne. Jag vet att jag bytt design som en annan byter trosor den senaste tiden och det känns lite tråkigt att byta ut den jag har när jag äntligen blivit rätt nöjd. Men det är så mycket som krånglar med den jag har nu. Jag kan inte länka utan att hela inlägget blir en länk. Det går inte att bläddra och se bilder längre bak än vad som får plats på sidan och lite mer som jag inte är nöjd med.

Det kanske tar ett halvt sekel innan den nya designen är färdig men det kommer ;)    
 
Sunday Challenge #3
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp var sitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling." 

Tema: DIY - Bokstäver
Bilden är fotad: Måndag 1 jun 2015 - 14:53
Inställningar: Bländare - 
f/4.0 | Slutartid - 1/250  | ISO - 80

Tanken bakom: 
Utanför min balkong växer det små söta blommor som jag länge velat göra någonting med men inte riktigt vetat vad. Men så kom temat DIY-ord. Skriva utan penna, typ. Så jag tänkte direkt på de söta små blommorna och att jag skulle skriva något med dem och eftersom jag i tisdags äntligen gick på SOMMARLOV(!) tyckte jag att just ordet sommarlov var passande. Först var tanken att jag skulle "skriva" på gräsmattan men första dagen spöregnade det så jag väntade ist till dagen efter. Tyvärr var det storm ut då så alla blommorna liksom blåste iväg. Så jag fotoraferade inne på mitt köksbord, inte så rockigt kanske. Men vem bryr sig, jag har sommarlov! ;D 

Bildbehandling: 
Raw - Inga justeringar gjorda.
Photoshop: Olika gradienter för att få till färgskalan och en ljuskurva.  
 
 
 Klicka in för att kika på de andras bidrag (: Annika, Amanda, Matilda & Beatrice.