stunder från vardagen
I går hade vi "pilla-på-kamerorna-i-soffan-lektion" lite basic om hur kamerorna fungerar och vilken knapp som gör vad. Lite nya och användbara trix lärde jag mig allt. (Nu har jag stirrat på ordet -kamerorna så länge att jag inte vet hur det stavas eller om det äns är ett ord på riktigt? HAHA, brukar det aldrig bli så för er?)

I alla fall missade jag tåget och var tvungen att vänta två timmar på nästa, tur var väl då att Malin lät oss våldgästa hennes hem på en kopp kaffe. En väldigt fin liten lägenhet var det och jag var så klart tvungen att dokumentera det.   

Har fortfarande inte fotograferat för första fotouppgiften, landskap. Så trist när det är gråmulet ute hela tiden. Jag vill ju ha lite sol och fint ljus i bilderna. Kanske till och med en liten solnedgång? Sedan vet jag inte vart jag ska fota heller, något nytt ställe skulle vara kul. Jaja, den ska vara inne nästa söndag så snart får jag bara gå ut och ta en bildjävel. Mulet eller inte, en bild måste ju in liksom.. 
Furuvik
Blir många gamla bilder nu eftersom jag inte har hunnit fotat några nya. Tanken var att jag skulle få mitt vidvinkel idag, ni vet det där jag skrev om tidigare 16 mm. Men det var tydligen ett fisheye vilket jag inte alls vill ha. Fick då istället ett fast 20 mm. Testade det lite idag på fotolektionen och kände att det är ett awesome objektiv med bländare 1.8 men att jag vill ha lite mer vidvinkel ändå. 

Så nu sitter jag och velar mellan ett nikon 16-35 mm eller tokina 16-28 mm. Tokina är billigare men har ingen uppfattning om just de märket. Beslutsångest! 

Är det någon som besitter större kunskap om vidvinkelobjektiv så hjääälp meeej.. 
 
En bild från i somras när jag och Daniel var på furuvikssafari. 
en bild
Hemma hos Daniels föräldrar för någon vecka sedan. En bild jag tog precis innan vi skulle åka hem, tyckte det såg väldigt mysigt ut men det var 15 minusgrader ute så det blev bara ett fåtal bilder, lite synd. 

I morgon hoppas jag på skitfint väder, solsken inte allt för kallt, gärna så att det blivit lite frostkristaller på träden och att hela världen ser ut som i en sagobok. Hade nämligen tänkt fota för fotouppgiften imorgon. 
varför dödar stjärt.blogg.se kvaliten på mina bilder.. så tråkigt.. :S