Vårbokeh
          

Herremingud, låt oss prata om vädret som de typiska svenskar vi är. Hur skönt? Ungefär så häääääääääääääääär skönt! Solsken och värmen, vilken vårvärme! 34.8 grader varmt visade termometern på altanen! Fick upp hjärtat i halsgropen! Det var ju dock i solen och nä, det var liksom inte 34 grader varmt ute men typ 15 kanske. 
 
På morgonen tog jag och mamma en frukostfika på stan som sedan blev en lunchfika och en fika. Sedan gick jag hem och upptäckte att det växer hur mycket snödroppar som helst utanför porten! YÄY! Det har ju varit lite utav en tradition för mig, att fotografera snödroppar varje vår, det är liksom ett bevis på att sommaren lurar bakom hörnet! Där vi bodde innan vi flyttade hade jag en liten skogsdunge dit jag varje vår i mars gick för att se om de hade växt upp. Nu har jag liksom varit lite orolig för det här, att bo mitt i stan är härligt men jag saknar att ha nära till naturen. I alla fall har jag funderat på om jag ska åka dit jag bodde innan för att fotografera och om jag kanske till och med ska sno med mig en droppe och plantera på innergården. Haha. Men icke, det böhvs inte längre!

Så idag har jag legat på alla fyra i buskarna utanför porten och skrämt livet ur hela husets tanter. Haha! 
Fototävling
Såg att Johanna Fåglund har startat en rolig fototävling med temat "Ditt favoritmotiv" som jag tänkte vara med i. Priset för vinnaren är ett egendesignat mobilskal från Themobilestore.se

Jag brukar inte vara någon som vinner sådant här med tävlingar, men det skadar ju inte att testa liksom. Det var dock inte lätt att välja bild, haha. Har suttit i flera dagar nu och försökt välja och det känns fortfarande som att jag kanske inte har bestämt mig. Haha, så typisk mig att ha beslutsångest.

Mitt favoritmotiv är ju landskap i solnedgång/soluppgång, inte bara att fotografera utan också att titta på. Det finns ingenting som är så harmoniskt för själen som att titta på när solen sakta sjunker/stiger vid horisonten. Som balsam för själen helt enkelt! 
Bilden jag har valt är i alla fall en bild jag tog i Australien vid stranden som vi hade vid hotellet. Vi tog en promenad och när solen var på väg ner grät jag lite för det var och är fortfarande en utav de finaste solnedgångar jag sett. Jag blir nästan tårögd nu när jag tänker tillbaka på det, haha. Många av mina favoritbilder togs den här kvällen och det här är bland de första bilderna jag tog den kvällen.
Precis när jag tar bilden kommer det två cyklister och liksom kastar sig in i bilden och jag kommer ihåg att jag blev skitsur för att de kom och "störde", haha. Tog sedan några bilder till när cyklarna hade åkt förbi. Men när jag sedan satt hemma och redigerade bilderna så gillade jag den med cyklisterna bäst, det blev inte alls lika bra utan dem, haha. 

Vill du också vara med i tävlingen? Klicka här för att delta! : )
Nyckelring
Jag ramlade in hos Trendenser som hade gjort en "home made" Nyckelring, en nyckelring som jag föll pladask för, I LOVE IT! Jag som det senaste decenniet har haft mina nycklar, typ, ihopknutna av ett snöre, kände att det var dags att ta tag i problemet och det gjorde jag! Alla prylar jag använde mig av hittade jag på Panduro och i svärisarnas garage. 

Jag blev supernöjd med resultatet, lägg speciellt märke till typografin, så på milimetern spikrakt, eh... Men är det hemmagjort så är det, det är charmigt, haha. I alla fall betydligt mycket bättre än det jag hade innan. Ett snöre liksom, hallå.. 

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska göra med snutten som blev kvar, hm. Läderkrokar till hallen kanske?