kind of a big deal

Nikon D800 Nikon 50mm 1.8D

Jusja faen, jag har ju glömt att berätta the big news. Jag har ju gått och blivit med körkort!!! Omagaaad, försår ni vad lycklig jag är eller? Vilken frihetskänsla det är att när som helst på dygnet kunna hugga tag i kameran och flänga iväg till "precis vart fan man vill" och till "precis hur långt man fan vill". Dock har det ju varit lite deppigt att med denna nya möjlighet sakna objektiv... Meeen jag har ändå traglat på med mitt 50 mm, bara för att jag kan liksom.

Som de två bilderna här över är från när jag fotograferade solnedgången och på hemvägen upptäckte att dimman låg som ett magiskt täcke över allting och jag kunde välja att sladda in på vägkanten och stanna för att fotografera. Det sistnämnda har inte alltid varit så uppskattat av andra chaufförer, speciellt inte de som helt saknar intresse för foto. Som Bänga eller min sambo. 

Nu så här i norrskenstider kommer detta bli extra uppskattat då jag kan välja att glida utanför stan när som helst och bah; här är en mörk skog mitt ute i ingenstan, här ska fotograferas norrsken. Hahaha, eller inte, en mörk skog mitt i ingenstans, långt från civilisationen, skulle inte tro det. Jag har minsann sett Wrong turn så jag vet hur det fungerar. Mig lurar man inte *pekar med pekfingret*. 

Får anlita en livvakt först. 
Hörs hej! 

Ofrivillig bloggpaus

Nikon D800 & Nikon 50mm 1.8D

Har blivit en rätt lång och ofrivillig bloggpaus den här sommaren. Det för att mina objektiv var med om en rätt obehaglig och för att vara ett objektiv -rätt så blodig olycka i våras. Tyvärr blev skadorna så pass omfattande att de inte gick att rädda. Sorgligt, mycket sorligt. 

Gissa om jag svor en lång och rätt så kreativ ramsa, om jag får säga det själv. För jo, skadorna var helt och hållet självförvållat. Inte med flit, bara dumhet. Och för er som undrar, nej, ett objektiv överlever inte ett bungyjump-hopp, utan lina, rakt ned i marken från två meters höjd...

Tack och lov blev jag räddad av det så vackra namnet "drulleförsäkring" och idag införskaffades det sista objektivet och samlingen är nu återställd. 

Men bristen på objektiv, ja, alltså det var ju bara två objektiv som stendog, dock de två objektiven som används flitigast i kameraväskan. Har gjort att motivationen inte riktigt funnits där. För mitt 50 mm objektiv som bilderna ovan är fotade med är INTE någon favorit i kameraväskan. Fy och blää vad jag hatar det. Så skum färgåtergivning och dålig skärpa. Bläsch på det. 

Men det blir det ändring på nu, när allt är i sin ordning igen! 

Hörs hej!