Sunday Challenge #2
"Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp var sitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling." 
 
 
 
Tema: Vår
Bilden är fotad: Lördag 9 maj 2015 - 17:28
Inställningar: Bländare -
f/3.2 | Slutartid - 1/320  | ISO - 200

Tanken bakom: 
Det valda temat den här gången är vår. Jag personligen älskar våren, ibland nästan mer än själva sommaren. Just för att hela Sverige liksom vaknar till liv efter en hel vinters dvala. Och det bästa, man har hela sommaren framför sig. Våren för mig är macrons tid, att få krypa ner i gräset och se allt det lilla vakna till liv. Blommor, bin och allt det där. Jag försökte hitta en mer typisk macrobild men jag har redan publicerat de bilderna och eftersom jag ända sedan jag började fotografera har haft en stor kärlek till blommor, kändes det passande! 

Bildbehandling:
Raw - Dragit ner highlights lite för att få fram lite textur i de vita blommbladen. Ökat Clarity, vibrance och färgtemperaturen. Sedan lagt på lite luminance. 
Photoshop: Lagt på en färg + ljuskurva och ökat skärpan lite på blomman. 
 
Klicka in för att kika på de andras bidrag (: Annika, Maria, Amanda, Matilda & Beatrice

(Det är något som blir knas så fort jag lägger in en länk på bloggen, allting blir till en länk. Detta är så klart inte meningen och jag ska försöka hitta och "laga" felet så fort jag kan)
Ninis
Idag gick jag på en långpromenad men då det blåste väldigt mycket och var skitkallt lämade jag kameran hemma och fokuserade enbart på motionen istället. (Det brukar inte bli så effektiva promenader när kameran är med om man säger så, haha) Dock när jag kommer runt husknuten nästan hemma, ser jag en söt liten ninis som sitter och mumsar på gräsmattan. Jag svor en lång ramsa till Bänga i telefonen och skyndade hem till kameran. Trodde inte alls att den skulle sitta kvar när jag kom tillbaka, bara för att straffa mig för att jag lämnat kameran hemma. Men nej, den satt kvar så fint och mumsade på gräset när jag kom tillbaka :)  
 
En svartvit vår
Skulle jag få en peng för varenda gång någon frågar vad fan jag håller på med när jag ligger på alla fyra i något dike och fotograferar. Eller för varenda gång någon frågar vad fan jag håller på med när jag sitter på huk likt en pedofil och fotograferar inne i någon random buske. Eller för varenda gång någon frågar om jag är i behov utav ambulans och akutvård när jag ligger på mage och fotograferar någon mesig blomma. Ja, skulle jag få en peng för varenda gång, då skulle jag vara snorrik! 

För det händer varenda jävla gång jag är ute med kameran.
När jag fotograferade den här bilden, i en buske hemma på min gata i stan. Kom hela kvarteret och frågade om jag var mentalt frisk. Jag svarade nej, jag är inte mentalt frisk och sedan gick jag till nästa buske. 
Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1