Norrsken #2
När jag kom hem från norrskensupplevelsen började jag på en gång kolla igenom bilderna på datorn. Efter en stund gick jag för att öppna ballkongdörren och ser då att det har exploderat ett nytt, nästan ännu maffigare norrsken ute. Jag slängde mig ut på ballkongen och tog två bilder. Tyvärr försvann norrskenet i samma stund och jag slängde ett hastigt öga på bilderna i kameran och tyckte att det såg skit ut. Men öppnade bilderna i datorn och ångrade mig, de blev rätt okej ändå. Så därför kommer de upp lite senare :) 
 
Norrsken
I onsdags åkte jag och min vapendragare, Bänga, till Gävlestrand för att fotografera lite kvällsbilder. Jag ställe i ordning kameran med stativ och självutlösare och tog en bild precis när världens norrsken exploderade på himlen. Gissa om vi hoppandes skrek som två skitglada idioter.

Det här var ju för mig norrskens-oskulden, jag har aldrig förut sett ett norrsken och under förra året när det tydligen var extremt mycket norrsken, även i landets södra delar, missade jag dem allihopa och var rätt bitter för det.

Så att det exploderade ett norrsken precis över huvudena på oss när jag har både kameran, stativ och självutlösare med det händer liksom inte mig. Alltid är det när kameran ligger hemma, eller är slut på batteri eller så är jag inte där helt enkelt.

Men någon gång ska man väl ha tur också, antar jag! 
Vi försökte även att se lite norrsken igårkväll men molnen pekade finger åt oss och det slutade med att vi satt i bilen och åt en chipspåse som vi sköljde ner med lite laktosfri mjölk. Den turen kändes lite mer som mitt vanliga flyt. Men hallå, jag fick ju faktiskt fotografera ett fint norrsken dagen innan, trots lite moln och skit, så en ska inte vara bitter! 
 
(Nikon D800 - Nikon AF-S 16-35/4 G ED VR)