Vintern har checkat in
Missade solen men fick se lite fin himmel i alla fall. Jessica på spark-Olga. 
Lilla Rico som inte alls ville flytta på sig när jag skulle fotografera. Jag misstänker att den annars så lydiga hunden hade fryst fast. Minus 17 grader, hallå liksom. 
Så fint när snön lägger sig som ett täcke över träden.


Dagen har bestått av plugg, telefonjakt, sparkåkning och mera plugg. Min telefon gick ju sönder i går, så himla tråkigt. Det ringde från jobbet men jag hann inte svara så jag ringde upp men det hände liksom ingenting. Jag stod och väntade på att samtalet skulle koppla upp men det var liksom bara tyst. Jag stod och flåsade chefen i örat i säkert 20 sekunder innan jag spontant kände att det är ju något fel. Jag lade på och försökte ringa upp igen, fortfarande helt tyst. Testar ringer till Daniel och han skriker i telefonen men nope, inte ett ljud. Han hörde dock mig. Så ja, den där lilla ljudmojängen som ska leverara ljudet till mitt öra har dött, stendöd. Sedan är det en massa strul med abonnemanget så det kommer bli en dyr historia det här. Känner jag mig själv rätt kommer jag fortsätta använda högtalaren (det fungerar nämniligen finfint) så länge att det blir den mest normala saken i världen, att prata i telefonen genom högtalaren så att precis hela världen måste delta i mitt samtal. Eh ja..

Kursen vi läser nu heter vetenskapsmetodik och det är ungefär lika skitkul som det låter, inte alls med andra ord. Just nu ska vi sammanfattan en vetenskaplig artikel och sedan göra en prestentation på den. Jag ligger så efter med det eftersom jag blev snorig och febrig och mest låg avtuppad på soffan förra veckan. Men har äntligen börjat med uppgiften idag. Känner mig låååångt ifrån färdig men efter att ha suttit inne alldeles för länge i någon form av grottmännisko-position i soffan framför datorn dog min hjärna. Syrebrist delux, det gick liksom att tänka längre. Så jag och Jessica åkte ut till Mårtsbo för att åka lite spark i det fina vintervädret, som äntligen anlänt till gävle, och fylla på med syre. Det var skitkallt så vi tappade diverse kroppsdelar efter vägen men det var kul ändå.

Jag övningskörde både dit och hem, och på hemvägen hoppade det upp två skitstora älgar på vägen, jag som är ovan att köra när det är snö och halt fick lite panik men det gick bra och jag tvärnitade säkert 50 meter från älgarna. Jessica fick nog mer panik än mig, hakade upp sig och fastnade på älg, älg, älg, älg, och pekade på älgarna, hon sade sedan att det var för att hon vet hur disträ jag är och hon var helt säker på att jag skulle fortsätta att köra och tänka "Men dem hinner över innan jag kommer fram" (hon har så höga tankar om mig..) eller göra som jag brukar när jag får panik, tokgasa och fort försöka köra mig ut från situationen. (Den senare brukar inte fungera så bra, snarare förvärrar det situation.)  

Nu kallar plugget! 
Ny design
Bild från en hösprommenad (sensommar kanske?) i älvkarleby, tror inte jag har lagt upp den tidigare. 

Jag tokledsnade på min gamla design, det gjorde jag för länge, läääänge sedan iof. Men jag har liksom aldrig fått tummen ur. Men så plötsligt händer det så att säga ;) 

Ska bli så skönt att kunna publicera länkar igen, utan att hela inlägget får fnatt och blinkar turkost så en får ett apoplektiskt anfall. Herremingudliksom, inte en dag för sent! 

Är inte helt nöjd med den nya designen ännu men det är mest småfix. Headern (pinsamt kerstin) ska bytas ut så fort en får tummen ur och tar lite nya selfies, vilket händer ungefär en gång om året. Såatte eh, håll inte andan.. Men tydligen ångrade sig vädergudarna och kastade lite snö på oss Gävlebor ändå (på köpet fick vi 20 minusgrader också, mindre poppis) så kanske får släpa mig ut snart och ta lite fina vinterbilder någon solig, mindre kall dag. Ljuset brukar vara så fint för porträttbilder så här på vintern. 

Nu ska vi kolla på The Martian, jag älskar sådan rymdfilmer så hoppas den här är bra också!  
Sunday Challenge #03
 "Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp var sitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
 
Tema:  Magiskt
Bilden är fotad: April 2015 
Inställningar: Bländare - f/5.6 | Slutartid - 1/160  | ISO - 100
 
Tanken bakom: De här två veckorna sedan förra sunday challenge har varit helt fullt. Jag hade en tanke om att till denna fotografera en häxa som står vid sin kokande kittel med en enorm slev, liksom lite skum belysning, murrigt liksom. Tänkte försöka använda sådan där färgrök som har blivit poppis till rök som kom upp ur kitteln. Ja lite svårt att förklara så här på text, men bilden jag har i huvudet är helt magiskt. (Sedan om jag hade lyckats få tanken på bild är en annan femma) Tyvärr har julen och nyår och jobb tagit upp all min tid och sedan mitt i allt blev jag sådär "jag.vill.bara.krypa.upp.i.mammas.knä.och.gråta.medan.hon.smeker.mitt.hår" -sjuk. Så det fanns varken ork eller tid kvar för att få till den där bilden. Tyvärr. Men, nästa tema är trollskog och kanske blir det en kombo av den idéen och trollskog. Den som lever får se! ;)

Bilden jag valde till temat magiskt är istället en bild jag fotograferade till en gruppuppgift vi hade i skolan i våras till avancerad bildbehandling. Vi hittade en liten skogsdunge och herremingud vad lyckat det blev. Ljuset var helt magiskt, vår modell var helt magiskt vacker och allting liksom bara gick så jävla bra! Ljuset var helt otroligt och fångades liksom upp av "släpet" och blev helt makalöst fint. Vi alla var mycket nöjda när vi åkte därifrån. Bilden som vi använde till skoluppgiften blev ju den bästa, men de andra bilderna är också fina så det var kul att få göra någt med dem också!

(skoluppgiftsbilden kommer senare, har lite fler bilder på lager som jag inte hunnit visat än)  
 
Bildbehandling: 
Photoshop: Fyllt i en stor glugg i träden, lagt på olika gradienter för att ändra toner och färgskiftningar. Lite extra skärpa. Ljus och kontrastkurva. 
 
Kika in på de andras bidrag här: