Norge #2.1
Sista bilderna från dag ett i Gieranger. Mot kvällen blev det lite bättre väder, molnen skingrade sig och solen kikade fram lite sådär smått bokom bergen så vi såg den inte riktigt, men ändå. Himlen blev fin iaf. 

Vi åkte upp längs en liten grusväg för att jag skulle få en bättre vinkel på ett vattenfall jag såg. Tyvärr såg vi inte vattenfallet men hittade en liten vadnringsled typ. Så vi parkerade bilen och började gå. 


Vandringsleden låg mitt i en fårhage, jag ska erkänna att jag är lite rädd för får och getter. Fåren var snälla men lite senare kom det jättemånga getter och det ska jag tala om för er, jag litar inte på getter. De är lynniga djur. 


Fåren mumsade loss i gräset och jag ägnade många minuter åt att lista ut hur de kunde stå i så branta backar utan att tippa... Ännu oklart. 


Kom till en minimalistisk fors/bäck, tydligen var stigen mitt i bäcken. Lite mysigt och annorlunda så där. Det var inte så mycket vatten så man blev inte blöt. 

Kom fram till en stor krater i bergsväggen och jag försöker att se så där turistigt utforskande ut... 

Jag: "älskling, kan du ta en fin bild på mig när jag sitter här och beundrar utsikten" 
Det här var det jag fick... 

utsikten <3

Getterna, lynniga som fan. En blev hotfull, som de ofta blir. Först är de så gulliga men när man minst anar det försöker de stånga av en knäskålarna. Daniel lade benen på ryggen och där stod jag omringad av 13 agresiva getter... Jag skrek könsord efter Daniel och han sprang fortare.  

Hittade tillslut två getbebisar som jag blev tjenis med, söta och små. ofarliga. 

Här, precis här vill jag ha ett litet hus. Med just den här utsikten! Kan verkligen föreställa mig att jag dricker mitt morgonkaffe här. 

Sista bilden för dagen och himlen blev sådär fin så man aldrig vill att det ska ta slut. Vi gick och lade oss och tänkte att i morgon då blir det fint, det blev inte. Det spöregnade och var kallt. Men ändå är det dem bilderna jag blev mest nöjd med. 

Hörs hej :D
Norge #2.0
Då har jag gått igenom bilderna från när vi kom fram till Geiranger, det blev rätt många bilder så jag delar upp dem i två inlägg. Det blev ett litet "vattenfall"-tema på det här inlägget, haha! Men så kan det gå. 

Det var molningt när vi kom fram till Gieranger vilket var lite tråkigt, men det regnade i alla fall inte och mot kvällen lättade molnen lite. Dagen efter vaknade vi däremot upp i ett väldigt blött och grått Gieranger. Daniel var asbitter och tyckte regnet kunde köra upp något någonstans xD. För mig gjorde det absolut ingenting att det regnade. Eller okej, själva regnet i sig är ju inte så trevligt. Speciellt inte när man är tvungen att vira in kameran i den norska versionen av en ica-kasse då man befarar för dennes liv. Men det blev väldigt bra bild :)  

Jag älskar att fotografera vattenfall, tyvärr har jag under mina fotograferingsår inte riktigt hittat något speciellt fint vattenfall. Så det kan hända att jag under Norgeresan blev lite jävla galen och manisk i att fotografera vartenda litet vattenfall vi kom över. Jag lovar att vissa utav dem inte ens får kallas ett vattenfall för att de var för små. 
Note to selfe; en gubbe som kissar mot en bergsvägg räknas INTE som ett politiskt korrekt vattenfall...
 
Jag är så fascinerad av det kristallklara vattnet! Sååå fint. 

Hittade en utkiksplats och som vanligt var utsikten skitfin där, lite som överallt annars i Norge, allt är bara skitfint. Tror att vattenfallet man ser heter sju-systrar men är lite osäker.  

Efter utkiksplatsen åkte vi som ut ur "fjorden" för att utforska. Det var också skitfint, inte helt otippat. 

Vi hittade THE vattenfall och jag blev galen. 

Det var så jävla stort. 

Kort där efter badade någon. Nämner inga namn här men det var inte jag... 

Det var svårt att fotografera då det stänkte skitmycket vatten på kameralinsen och de flesta bilderna blev prickiga. Fick ingen bild jag känner att jag blev asnöjd med, men det gör inget, det var bara så häftigt att få stå där.  

Vattnet är grönt? Så coolt. 

Såg så riskabelt ut att ha ett hus där, mitt i forsen typ. Vansinnigt. Tänk om huset flyter med under natten och sa vaknar personerna som bor där mitt ute i havet, guppandes och med några fiskmåsar på taket. Tokigt.  

Så otroligt fint bara! 

Jag längtar verkligen tillbaka. Jag och Daniel har börjat lite smått att prata om vi ska "luffa runt" i norge under semestern. Vara borta i två-tre veckor och sova i tält, vandra, fiska, fotografera och bara MYSA SOM FAN. Åh, vad det hade varit underbart. Får se om vi får ihop det. Skönt att ha lite tid på sig där borta. När vi åkte hade vi bara tre dagar vilket blev lite stressigt. 

Hörs hej! :D 
Norrsken
Nog blev det norrsken i går allt! Såååååååå fint. När vi kom dit var det bara en grön fartrand på himlen som syntes väldiiiiigt svagt. Månen lyste ju upp allt och förstörde lite, tror norrskenet har kunnat varit mycket starkare om den inte varit uppe. Men svagt, svagt anade man något med blotta ögat, kameran fångade upp lite mer men som sagt, månen gjorde det svårt. Vi åkte först till stora stranden men då norrskenet tog tid på sig att mogna bestämde vi oss att åka till den lilla stranden där man kan åka med bilen hela vägen fram. I och med att vi gjorde det kunde vi också sitta och mysa i en varm bil och vänta på att norrskenet skulle peaka. Vilket det gjorde tillslut, det var så otroligt fint. Jag hoppade och klappade som en galen pingvin medan Jessica sov gott i framsätet. Haha. xD 

Det var som sagt svårt att fånga norrskenet på bild på grund av det starka månskenet men jag hoppas att det blir fler sådana här norrsken i vinter utan månen. :) 

Såg ni något Norrsken? 
/Hörs hej! :D