Hubolångsjön
Idag åkte vi till hubo långsjön och pimplade rödning. Jag fick tre stycken (mina tre första rödingar) Daniel, ja honom önskar vi bättre lycka nästa gång ;) 
Det var väldigt fint på morgonen och jag trodde att vi skulle få se soluppgången men solen tittade inte fram över trädtopparna förens vid typ tolv. Haha. Blev inga märkvärdiga bilder idag men vi hade i alla fall en bra dag på isen :)) 
Fick ett batterigrepp av Daniel i julklapp och det är så sjukt mycket skönare att ta stående bilder med greppet. Vilket resulterade i att jag nästan bara tog stående format idag, tänkte inte på det när vi var på isen men det syntes tydligt när jag kollade igenom bilderna :) 

                                         Min första röding jag någonsin fått :)) 


Jag tycker det är så fint när solstrålarna kikar fram över trädtopparna och verkligen blir solstrålar :) 

Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 och  nikkor AF-S 16-35/4,1 ED.
Och så en mobilbild på mig och min allra första röding, liite stoooolt :))

Gott nytt år!! :) 
axmarbrygga
Idag satt jag och Daniel hemma och höll på att äta upp tapeterna. Jag behövde visserligen plugga men jag kände att väggarna sakta mig säkert höll på att äta upp mig och göra mig galen så vi tog bilen ut till axmarbrygga för att kolla om det hade blivit is där. Eftersom det har varit tio minusgrader på dagarna och typ 15 minus på nätterna i en vecka var både jag och Daniel övertygad om att det skulle vara is. Men på första stället vi var på var det öppet hav. Haha, lite snopet men vi åkte vidare, typ en kilometer till axmarbrygga och där var isen typ 6 cm. Så där gick det att pimpla. 

Daniel sprang runt och pimplade och jag sprang runt och fotograferade. Eller ja, sprang var nog en överdrift. Vi hasade sakta fram. Det första jag gjorde när jag klev ut på isen från bryggan var att lägga mig raklång. SNORHALT. Isen bara försvann under fötterna på mig. Så där låg jag på isen, skrattade som en tok och kom inte upp. Halkade bara runt, som en jävla blötsäl. -"Bambi på hal is" 

Hör hur Daniel ropar på andra sidan havet, typ, jag tänker så klart att min gentleman frågade om jag bröt något ben eller om jag levde. Men nej, han gormade -"KLARADE KAMERAN SIIIIIG?". Som tur hade jag kvar kameran på bryggan så den klarade sig. Jag svarade att kameran var hel och sedan fortsatte han pimpla. Tack för den liksom.. Hahaha. 


Det var så sjukt fint där, det vita på isen är stora iskristaller typ. Bilden nedan är en sådan. Typ lika stor som mina två stortår. 

På andra sidan höll solen på att gå ner och det var också skitfint. Men nu när jag satt och tittade igenom bilderna var det svårt att förstå att bilderna var tagna på samma dag, samma hav. Det ser ut att vara på två helt olika ställen. 

Pricken är Daniel som håller på att pimpla. Han fick ingen fisk. Jag funderade på om jag skulle gå dit och visa hur man gör men det var för kallt så jag struntade i det. Han måste ju lära sig någon gång ;) 

Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1 och  nikkor AF-S 16-35/4,1 ED på. 
 

Sedan kom Daniel på att han hade hockeymatch på kvällen så vi åkte hem till hans föräldrar och hämtade hans utrustning. Då står det hur många rådjur som helst i deras trädgård och mumsar. Jag som hade TVÅ bilder kvar att ta innan minnseskortet var fullt och ett batterie som höll på att ta slut sprang som en jävla amazonkvinna till bilen och tokradera bilder och sprang ut i trädgården igen. Tyvärr hade nästan alla sprungit iväg och eftersom det var mörkt ute fick jag spränga ISO talet. Lite tråkigt men får hoppas de kommer tillbaka på dagen :)  
 
Nikon D800 - nikon 70-300mm
 
Norge 2013
Letade som en tok igår efter bilder till en ny header, tänkte försöka göra en sådandär rörlig header med bildspel men har så svårt att välja ut bilder till den. Ramlade iallafall in i Norgemappen från vår fiskeresa sommaren 2013. Jag kommer ihåg att jag aldrig lade upp dem bilderna eller ens redigerade dem (förutom någon enstaka) för att jag inte alls blev nöjd med dem. Vid det laget vi var där var jag så spyless på min dåvarande kamera som levererade bilder i sämst kvalite. Sedan satt vi mest i båten och fiskade så det blev ingen riktig fototur. Det var en mycket lyckad fiskeresa men inte en sådan bra fotoresa. 
 
Men nu när jag kikade igenom bilderna insåg jag att dem nog inte är så hemskt dåliga som jag kände då. Visst det är fortfarande skitdålig kvalitet på dem och de flesta bilderna är tagna från båten vs bilfönstret på vägen upp. Men jag kände att det iallafall förtjänade att komma upp på bloggen, bara så här typ två år senare. 

Renen som stod mitt i vägen och vägrade flytta på sig. Daniel försökte gå ut och fösa bort den. Tyvärr vart den lite aggresiv och började klappra med hovarna i asfalten. Så det var bara att sitta i bilen och vänta på att den skulle flytta på sig. Vilket den gjorde tillslut. 

Här hade jag en dödslängtan om att få fotografera vattenfallet man ser på lite närmare håll. Tyvärr sade Daniel att bilen inte kunde köra på vatten och detta var en omöjlighet. Jag tror han ljög, bara för att de inte orkade vänta mig.. ;D

Samma gällde detta vattenfall. Jag hade in vision om hur jag kunde gå dit bort men Daniel, partypooper, sade att det var ett mission imposible. Han sade att jag förmodligen hade blivit gråhårig innan jag kom fram... Prfft.

Vädret skiftade verkligen snabbt där uppe. Från solsken till regn till solsken tre sekunder senare. 


I de vita stora husen bodde vi :)

Såååå fin regnbåge uppenbarade sig. Svärfar blev arg när jag skulle fotografera den för det hade börjat regna och han ville tillbaka in värmen. Men det gick ju inte eftersom jag prompt skulle fotografera regnbågen. Ja men liksom hur ofta får man se början och slutet på en regnbåge? Ja, för mig var detta första och enda gången. Svärfar satt som en blöt hund med uppdragen underläpp..  

Den här bilden är på soledgången vid bron är faktiskt oredigerad. Jag kände att det inte fanns någonting att göra med den som gjorde den bättre så den fick vara.