Sunday Challenge #02
 "Vi är en grupp fotoentusiaster som varannan söndag lägger upp var sitt bidrag - som är tolkat efter ett valt tema just för den gången. Poängen med detta är att vi ska utmana oss själva att utvecklas inom fotografi och bildbehandling."
 
 
Tema:  Jul
Bilden är fotad: 13-12-2015 
Inställningar: Bländare - f/4.5 | Slutartid - 1/80  | ISO - 1250
 
Tanken bakom: På temat stod julen och då jag med några kompisar gick på Lucia-firandet i kyrkan tänkte jag att det kunde vara en passande bild. Själv är jag ingen "julfirar"-människa och det finns noll pynt hemma med ens en liten gnutta julstämning så Lucia-firandet i kyrkan var det närmaste julkänslor jag kommit i år! Det var väldigt mysigt och vacker, till och med en grinch som jag blev rörd till tårar.  
 
Bildbehandling: 
Raw - vitbalans, Luminance för att reducera bruset efter det höga isovärdet. 
 Photoshop: Lite extra skärpa.  
 
Kika in på de andras bidrag här: 
Sunday Challenge #01
 
 
Tema:  Motljus
Bilden är fotad: 17-10-2015 
Inställningar: Bländare - f/2.8 | Slutartid - 1/400  | ISO - 100
 
Tanken bakom: den här veckan var temat motljus, tyvärr bjöd vädret mer eller mindre på raggsocksblöt stormhimel och solen lös med sin frånvaro. Så någon fin motljusbild fick jag inte till. Men som tur hade några motljusbilder på lager sedan oktober då jag fotograferade porträttbilder på Jessica och vippis. Vi hittade ett fint "lusthus" där ljuset blev helt magiskt.   
 
Bildbehandling: 
Raw - vitbalans, clarity, kontrast, gjort den svartvit. 
 Photoshop: ljuskurva och lite extra skärpa.  
 
Kika in på de andras bidrag här: