Färgbomb
Idag började vi bildbehandlingskursen och jösses vad kul det här kommer bli! Vansinnigt stressigt och sjukt mycket att hinna med. Men ändå! Jag gillar upplägget på kursen, även om hela klassen mest sprang runt och var förvirrade idag tror jag det här kommer bli väldigt bra! 

Kursen är upplagd så att vi i grupp driver en reklambyrå, samtidigt som vi är ett företag som ska beställa av en annan grupp (reklambyrå). Vår grupp blev MQ, och vi är beställare av indiska. H&M kommer beställa 4 bilder utav oss. Så vår grupp kommer att få fotografera bilder utifrån H&M:s önskemål. Sedan ska H&M godkänna bilderna. När bilderna är godkänd kommer vi börja bildbehandlingen (blir inte bilderna godkända är det bara att fotografera om). Sedan ska bilden skickas in till korrektur till H&M sammanlagt 3 gånger.

När beställaren är nöjd, och vi är nöjd då är uppdraget slutfört. Sedan, samtidigt som vi försöker göra vår beställare nöjd, ska vi beställa tre reklambilder till MQ och samma process fast åt andra hållet.

Inte nog med det så besitter vi olika roller i gruppen också. En art director, en projektledare och så en tekniskt ansvarig, som ansvarar för utrustningen, fotograferingen och retuschen typ. Så ni kanske förstår varför alla sprang runt och skrek i panik idag. Ingen förstod vem som skulle göra vad eller när. Haha. Det var rätt kul i och för sig. 

På det här har vi ett tidsscheam, där vi fyllt i hur och när leveranser kommer att ske, detta schema är viktigt att följa annars kommer de ske konsekvenser. Vad har jag inte förstått än, och jag tror inte läraren har fattat det riktigt själv heller. Haha. Sedan ska vi, varenda dag fylla i vilka tider vi jobbat och skicka in. Lite som en stämpelklocka. (Jag är dock väldigt skeptisk till att detta ska fylla någon funktion, men ja...)

Utöver detta har vi två till obligatoriska uppgifter och 8 frivilliga uppgifter som är enskilda. Men varje dag kommer vi få nya uppgifter att lösa. Dessa uppgifter kommer vi få en till två timmar på oss att lösa och detta sker i par utöver gruppen. Sedan har vi ett praktiskt prov på en hel dag och så en hemtenta på en vecka. Och så ska vi lyckas klämma in en stockholmsresa med klassen mitt i allt det här. Och allting sker under loppet av ca 4 veckor.. 

Hela klassen vinkade hejdå till livet idag, med näsduk. Heeeejdååå fritiden. Vi syns på andra sidan.
Men visst lät det helt fantastiskt roligt ändå? 

Och så resterande färgbomb-bilder. Nu ska jag slå huvudet i väggen och försöka sova så jag orkar upp till kl 05:00 i morgon! Nikon D800 - Tamron AF SP 90/2,8 Di VC USD Macro 1:1